Mala akademija financija

Nazad
Mala akademija financija

Sa svrhom osnaživanja financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj Raiffeisen društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d. kao član  Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društva (UMFO) sudjeluje u edukativnom projektu pod nazivom „Mala akademija financija“.

Naime, riječ je o edukativnom projektu kojeg je Večernji list pokrenuo u suradnji s UMFO uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, a sve kako bi se među učenicima osnovnih škola, koji će u sklopu reforme obrazovanja učiti o financijskoj pismenosti, ukazala važnost štednje, usvojili osnovni financijski pojmovi ali i potaknula kreativnost i poduzetnički duh među mladima.

U osnovnim školama koje će sudjelovati u projektu edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Cvrlje i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“. Svi sudionici edukacija dobit će certifikat.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/ucenici-prijavite-se-na-natjecaj-sa-svojim-razredom-objasnite-zasto-je-vazna-financijska-pismenost-i-osvojite-vrijedne-nagrade-1293745 - www.vecernji.hr